Svensk Myndighetskontroll: Vill du låta de omdömeslösa förnedra ditt barn?


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6219040.ab

Helt omdömeslöst, säger chefs JO Mats Melin om polisens användande av pepparspray.

Varför tar jag nu upp en nyhet från december? Tja, jag kunde ha valt en från i stort sett vilken vecka som helst. Syftet är att visa upp vilken yrkesgrupp, polisen, som Beatrice Ask och Johan Pehrson tycker är den som är bäst lämpad att ta hand om ditt barn utan din vetskap och sedan utsätta barnet för en kränkande behandling.

Antag att tonåringen vägrar och försöker fly? Flyktimpulsen är stark hos människan. Vilken reaktion kommer barnet då att möta? Nedlagd på golvet med stora tunga poliser över sig kanske. Eller, som i artikeln ovan, pepparsprejad och foglig.

Såvitt jag kan förstå av lagtexter så gäller polisens våldsmonopol även mot elvaåringar. Är det, kära föräldrar, vad ni önskar att era barn ska riskera att utsättas för?

Tycker ni att detta är lika galet som jag gör, engagera er! Protestera!

Låt er inte köras över av politiker som tror sig veta bäst. Visa att gränsen går vid era barns integritet och rätt att slippa att nakna förnedras inför främmande vuxna i uniform.

 

Annonser

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 21 mars, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: