Svensk Myndighetskontroll: Ask vinnare igen. Får välförtjänt utmärkelse


Vi har i Sverige en tradition av justitieministrar som gör bort sig.

Beatrice Ask har redan under sin första mandatperiod som justitieminister på ett förtjänstfullt sätt levt upp till denna tradition.

Det är lite som med gamla sportprestationer d.v.s svårt att bedöma vad som är ”bäst” eftersom det senaste alltid tenderar att vara just den ”främsta” prestationen.

Personligen måste jag dock ändå, trots detta, ranka fru Ask som nummer ett. Hennes dubbelspel i FRA frågan lade en god grund och därefter har hon mer och mer kommit att inte bara befästa sin position, utan hon har genom de nu aktuella drogproverna och kuverten uppvisat kvaliteter och egenskaper som jag menar inte bara gör henne till tidernas sämsta justitieminister utan hon kniper dessutom platsen med en överlägsenhet gränsande till total utklassning av sina företrädare.

Motiveringen lyder:

”För en aldrig tidigare skådad okänslighet, kombinerad med en total brist på kunskap inom området rättssäkerhet, samt en naturlig förmåga att lagföra utan rättsprocess tilldelas härmed Beatrice Ask en vanhedrande första plats på rangordningen över landets genom tiderna sämsta justitieministrar.”

Vårt deltagande går till den drabbade befolkningen!

Nunc aut nuncuam

About Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Posted on 20 mars, 2010, in Okategoriserade. Bookmark the permalink. 12 kommentarer.

 1. Solution –needs to relax more, put a smile on Her and His face http://tinyurl.com/ylyjcky

 2. Manuell trackback:Fram med snippan Bea T-Rex Justitia!

 3. Ett alldeles utmärkt initiativ och träffsäker motivering. Hon kan ta sin paranoida företrädare i handen och de bör gemensamt lämna den politiska scen en för all framtid, tycker jag. //Kao

 4. silvertörne

  Jag lånar Thomas Tvivlarens uttryck, och säger stort grattis till Bea-t-rex, dinosaurien som vill äta upp rättsäkerheten! Bättre lycka på ditt nästa jobb…

  • Michael Gajditza

   Problemet är att dinosaurien i det här fallet kommer att svälta ihjäl för hon känner inte igen rättssäkerhet när hon ser det…

 5. Ypperlig utmärkelse. Meddela gärna justitieministern per post – i ett lila kuvert så att alla kan se, självfallet.

  • Michael Gajditza

   Sorry, vi blandade ihop det där lite så i det lila brevet gick materialet för den obligatoriska dopingkontroll som alla pristagare måste genomgå. Själva vinnarbrevet kommer att levereras personligen av vår ordförande Dr. Ogtest

 6. Jag kan tänka mig en som är ännu värre, om Ask tvingas avgå.Johan Pehrson. Därför måste han också bort från allt som har att göra med lag och rätt!!!

 7. Underbart! :)För övrigt en mästerlig prestation av vidundret med tanke på vem som var henne föregångare…

  • Michael Gajditza

   det är inte brist på konkurrens utan Asks alldeles egna och särskilda kompetens som fört henne dit hon är…..;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: