Svensk Myndighetskontroll: APB = Sverige i ACTA samtal


http://upphovstratan.wordpress.com/2010/02/26/svensk-acta-forhandlare-vill-ge-internetleverantorer-okat-ansvar-for-innehall/#comment-101

Hann knappt skriva klart det förra inlägget innan jag via en kommentar fick läsa ovanstående som bekräftar just hur politikerna har för avsikt att implementera en motsvarighet till bestämmelserna i den franska Hadopi-lagen utan att direkt tvingas lagstifta om det.

Att Sverige är fullt ut med på den tanken framgår tydligt då man tar del av vad den som ansvarar för den här delen för Sveriges räkning i ACTA-förhandlingarna tidigare har uttryckt:

”För att undvika framtida förelägganden kan internetleverantören förväntas vidta åtgärder i förebyggande syfte, till exempel att ta fram olika former av uppförandekoder för sina abonnenter och att tydligare informera om de regler som gäller och de konsekvenser som otillåtna förfaranden kan medföra. En sådan utveckling skulle, enligt vår mening, vara positiv.”

Med Johan Axhamn som svensk förhandlare kan vi nog vara säkra på att friheten på nätet, integriteten för den enskilde och rättssäkerheten snart är en fotnot i historien. Klicka på länken ovan, läs och fundera sedan på hur detta på bästa sätt ska kunna bemötas och förhindras.

Nunc aut nuncuam

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 26 februari, 2010, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

  1. Jag kollade in den länken du lade till på min blogg om ACTA och Jan Rosén. http://www.juridicum.su.se/jurweb/kontakt/person.asp?personid=320〈=sweJag kollade runt lite på deras hemsida, mest på skoj. Såg då att också en viss Johan Axhamn finns på samma institution som Jan Rosén.

  2. Hm, det var nog en inte allt för dum idé att gå med i Piratpartiet förra året i alla fall, med tanke på hur mycket skitlagar det kommer just nu. Rösten hamnar givetvis på Piratpartiet i riksdagsvalet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: