Svensk Myndighetskontroll:"…….. then You win."


Hittade detta citat som jag bara måste dela med mig av:

”First they ignore you,

then they laugh at you,

then they fight you,

then you win.”

Gandhi

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 30 april, 2009, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 10 kommentarer.

 1. Helt klart har PP skakat om etablissemanget och de ser ut som om de bitit i en sur citron.Såg en intervju med Christian Engström på TV2 ikväll och hon som intervjuade såg skitsur ut och hon envisades med att ställde massor frågor om hur PP skulle ställa sig i helt andra frågor, trots att Christian tydligt sagt att vi bara skulle engagera oss i kärnfrågorna.Var helt uppenbart att hon försökte påvisa att vi var ett enfrågeparti med billiga journalistiska knep, men jag tycker att Christian svarade bra.Med tanke på att man avhandlar ca 1000 frågor om året i parlamentet, så är det ju rätt självklart att en ensam parlamentariker inte hinner sätta sig in i och påverka i alla dessa frågor oavsett om han kommer från FP, C, KD, V eller PP. Så jag tycker det är betydligt mer förtroendegivande att man satsar på få gehör för kärnfrågorna istället för att göra platta insatser på samtliga områden.Många hävdar att PP´s väljare inte kommer att rösta eftersom de hör till en grupp som statistisk har lågt valdeltagande, men de har glömt att engagerade och arga människor kan göra underverk. Själv tror jag på 15% i valet för PP.

  • Michael Gajditza

   Hej!Har skrivit lite på just temat enfrågeparti tidigare och då sagt ungefär vad du säger nu plus att jag understrukit att det är inte en fråga vilken som helst utan det handlar om fundamentala demokratifrågor.Såg aldrig programmet men det kke finns möjlighet att se på SvT:s websida?15% är svårts men inte omöjligt. Samtidigt så är det nästan hopplöst att gissa numera så jag gissar ändå och säger runt 10 men hoppas att jag har fel och du rätt!

 2. Jag skrev lite med just det citatet som tema, för ett litet tag sedan:http://lakonism.blogs

  • Michael Gajditza

   Citatet tycker jag passar utmärkt väl in hos PP just nu. Det tredje stadiet är här och nu gäller det att ta det fjärde också. Gärna den 7/6-09!! 🙂

 3. Jag har långväga besök, närmare bestämd Brasilien, så jag är inte så mycket online, men visst sedan försöker jag vända jorden upp och ner, skaka om den så jag faller over seas där allt konstnärligt händer..*S*Men det hindrar mig inte att ha ett osynligt öga på de jag bevakar..:)Firar Valborg dock online i konstnärsvärlden och illustrerar den upp och nedvända världen..:)Vad gör du framför datorn? Ut och sjung in våren..:)

  • Michael Gajditza

   Visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle våren annars tveka….? Jo, du. Den skulle tveka inför min sång och jag tror att även en del knoppar skulle kunna brista o det är ju inte bra! Man får sådan huvudvärk av knoppbristning…….:-)

 4. En av mina förebilder……och ja, jag följer hans ord. En dag…*S*Ha en trevlig fortsatt Valborg. Kram

 5. Väl spenderad tid är att titta på den utmärkta dokumentären ”Mahatma Ghandi – Pilgrim Of Peace”.Klart värt 44 minuter av ditt liv. Och så får man sig en del tankeställare.. target=”_blank”>http://video.google.chttp://www.google.se/…&q=Mahatma+Ghandi+-+Pilgrim+Of+Peace&btnG=Google-s%C3%B6kning&meta=&aq=f&oq=

  • Michael Gajditza

   Hej!Passar på att säga tack för de tips du mailat mig tidigare också! Du kommer alltid med något matnyttigt, tack för det!Ha en fortsatt trevlig valborg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: