Svensk Myndighetskontroll: Tyskar som är barfota över hela kroppen får schweiziska böter.


http://www.svd.se/resor/nyheter/artikel_2809741.svd

Ipred o ACTA, FRA o teledatalagring, tillägg 138 o 166 i all ära men nu finns verkligen en sak att engagera sig för!

Appenzell Innerrhoden är en halvkanton i nordöstra Schweiz, en av få kantoner som fortfarande tillämpar direktdemokrati. Appenzell Innerrhoden var den sista kantonen att införa kvinnlig rösträtt 1990.

I denna progressiva lilla del av världen har man nu medelst handuppräckning haft en omröstning som resulterade i att en liten grupp EU medborgare i fortsättningen kommer att jagas skoningslöst av Schweiziska elitstyrkor.

I Sverige skulle detta förmodligen betecknas som hets mot folkgrupp och jag är rätt säker på att det inkräktar på den fria rörligheten inom EU på något sätt. Nåväl, vi får se hur detta slutar och ännu är inte det sista gökuret uppdraget!

Jag ser även ett problem i samband med bötesfällandet. Var har man plånboken när man är bergsnudist?

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 29 april, 2009, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Nu är ju inte Schweiz med i Eu så de behöver ju inte bry sig om rörligheten där. Fast jag blir precis som du lite förundrad över varför den stackars Hans blir så upprörd över ditt inlägg. Och är det inte lite patetiskt att använda ordet patetisk utan att kunna stava det?

  • Michael Gajditza

   hej Magistern! Det stämmer att Schweiz inte är med men jag har för mig att då landets position är så central att det finns ett fördrag om just fri rörlighet mellan Schweiz och EU. Avser då fysisk sådan.Visst är det en märklig upprördhet över något som bara var avsett att vara lite lättsamt bland alla lagar o lagförslag, integritetsfrågor, FRA, Ipred och annat. Står fast vid det svar jag lämnade! :-)Småpatetiskt iaf om det nu inte är bara ett finger som halkat.

 2. @Mattias, visst finns det något tilltalande i tanken men det finns också stora risker med otillbörlig påverkan, beslut som grundas mer på känsla än på fakta etc etc.

 3. Direktdemokrati vore nåt. Handuppräckning på Sergels Torg. Inge tjafs, inga politiker, ingen meningslös debatt. Upp med näven bara. Ja eller nej. Tanken är tillatalande.

 4. Det är maste vara det mest pathetiska blogg inlägget jag har läst – Du har ju aboslut ingen aning! Och dit triviala försök att använda ironi gick ju at helvete…

  • Michael Gajditza

   Hej! Sånt är livet, ömsom vin och ömsom vatten. För att bli så irriterad, som du verkar ha blivit, så måste man på något sätt ha tagit något av det jag skrev personligt. Jag anar att det kan ha något med meningen ”Du har ju absolut ingen aning” att göra. Själv vet jag inte vad det är jag inte har en aning om, så det har jag absolut ingen aning om, med andra ord. Upplys mig gärna!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: