Svensk Myndighetskontroll: Alla oppositionspartier är missnöjespartier


Den där inneboende 20-åringen jag skrev om igår, har utegångsförbud ett tag framåt…….

Läst lite tidning och kommit på att jag reagerar på att man använder ordet ”missnöjesparti”  på ett så negativt sätt. Det är väl bra att det finns partier som uttrycker missnöje? Har någon t.ex upplevt att Tomas Östros varit nöjd den senaste tiden…..?

Sossarna uppstod väl ur missnöjet med hur arbetare behandlades?

Det klagas även på att nya s.k missnöjespartier är begränsade till ett fåtal frågor. Vad hade man förväntat sig då? Att det skulle köra in ett fullt utrustat och strömlinjeformat 30% parti med svaren på alla frågorna?

En del partier kan ju, hör och häpna, medvetet koncentrera sig på de sakfrågor de tycker tillhör den politiska sfären och helt bortse från det som de menar att politiker inte ska lägga sig i. Om jag vill avskaffa landstinget t.ex så redovisar jag min plan för detta och inget annat. Verkar ju dumt att i det läget ta fram en plan för fortsatt drift……

Lite fler missnöjespartier är något att önska och sträva efter.

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 19 april, 2009, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

  1. Ja sossarna hade ju August Palm men det har dom glömt.Hans budskap var inte populärt hos myndigheter och 1886 dömdes han till tre månaders fängelse efter ett tal i Hudiksvall: ”Vi hava en usel regering och dåliga representanter i riksdagen som ingenting begripa av arbetarnas och den betrycktes sak”. Det räckte för polisingripande och dom för ”smädelse av regering och riksdag”.Så nu är det samma sak alltså: ”Vi har en usel regering och dåliga representanter i riksdagen som ingenting begriper av arbetarnas och den betrycktes sak.Amen

  2. Vi blir fler och fler…http://blogg.expresse

    • Michael Gajditza

      Hej! Tack för länken! Jag hittade den i Isobel Hadley-Kamptz blogg för en stund sedan och publicerade den nyss. Måste säga att det var ett mycket väl formulerat brev. Håller med om att det känns att vi blir fler!

  3. Så sant som det är sagt! I en demokrati är det oppositionens förbannade skyldighet att vara missnöjd, att bevaka makten för att den inte ska bli maktfullkomlig (litet grann som de borgerliga partierna en gång i en svunnen forntid) och en skyldighet att företräda de människor som röstat på ett alternativ och som vill ha en förändring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: