Svensk Myndighetskontroll: Att läsa något som fan läser bibeln.


Jag har i kommentarerna till ett annat inlägg bemött följande påstående från Benjamin;

”Det sägs att du jämfört homosexualitet med cancer. Jag trodde inte tills jag fick se din kommentar hos Linda på vimlet.blogspot.com
Insikt om dina åsikter har lätt att sprida sig över bloggarna vet du. Dumt gjort av dig Michael, mycket dumt”.

Här följer det svar jag nu lämnat i den blogg du refererar till. Jag har, som framgår av detta, inte gjort den jämförelse du påstår. För att komma till en sådan slutsats så måste man redan från start läsa det jag skriver med illvilliga ögon.

”Somliga har en fantastisk förmåga att läsa in saker i ett inlägg som man aldrig sagt, avsett eller menat.

För det första så kan var och en som läser mer än de rader du tar ur sitt sammanhang att hos mig finns inga fascistoida tendenser överhuvudtaget. Jag kan enbart beklaga att du hemfaller åt den allra billigaste formen av retorik då argumenten i sak inte håller.

Det jag reagerar på är din homofobi och din ovana att kalla människor med en annan läggning än din för störda. Varje inlägg jag skrivit här har präglats av det jag skriver om att det spelar väl ingen roll vem som älskar vem och att kärlek i alla lägen och av alla sorter är att föredra framför ett fördömande och bigott sätt att se på världen.

”Analsex ger förslappning. Jaha, och? Rökning ger cancer.”
Här menar du antingen att rökning är hälsosamt (jasså?) eller att homosexualitet ska jämföras med cancer (ojdå). Eller vad menar du, Michael Gajditza? 🙂

Jag menar att om man röker så känner man till att cancer är en risk och jag menar att om man har analsex så vet man att en viss förslappning kan vara en riskfaktor.

Avslutar med något jag skrev i ett tidigare inlägg och kan du få detta till att jag skulle förvägra andra deras åsikt så får jag lov att be dig både att läsa och sedan att tänka en gång till.

För övrigt så förstår jag heller inte vad det skulle spela för roll? För mig får folk vara H eller B eller T eller Q eller vilken bokstav de vill. Vad andra gör i sina sovrum angår mig inte på samma sätt som det inte heller angår någon annan, inklusive FRA, vad jag gör i mitt.

Så varför i hela friden håller den här debatten en så upphetsad nivå för? Live and let live och kom ihåg följande:

”Moralens väktare är aldrig bekymrade för sig själva, utan bara för andra.”

”Av sexuella avvikelser är kyskheten den värsta.”

”Oskuld kan botas om den upptäcks tidigt.”

2009-mar-31 04:00:00″

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 31 mars, 2009, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: