Svensk Myndighetskontroll: "Beatrice Tolgfors" presenteras


LEDNINGSGRUPP

Inleder veckan med lite blandade funderingar efter helgen och ett par länkar till olika uppsnappade klokheter från andra bloggar.

I lördags hade den nybildade styrelsen för föreningen Svart Måndag konstituerande styrelsemöte under eftermiddagen. Scaber Nestor sammanfattar. http://scabernestor.blogg.se/2009/march/karnan-bildar-forening-foreningen-svart-mand.html#comment

BEATRICE TOLGFORS”

är numera namnet på mitt öppna och för alla lättåtkomliga trådlösa nätverk. Det är Opassande http://opassande.se/ som ska öppna sitt (trådlösa) nätverk och döpa det till Ipredia, så alla som befinner sig i närheten kan surfa på hennes vågor, som är inspirationskällan till detta.

Eftersom jag tror på att dela med mig så ska jag göra detsamma med detsamma! För att ändå skapa en individuell särprägel så tänkte jag dock döpa mitt nätverk till ”Beatrice Tolgfors”.

INSTÄLLT

Jag tvingas tyvärr ställa in den offentliga fildelning jag hade tänkt mig natten mellan tisdag och onsdag denna vecka. Detta efter att ha drabbats av ny kunskap om vilka regler som gäller för media angående i förväg utannonserade brott. Jag kommer istället att lösa det på annat sätt vid ett något senare tillfälle.

”Framsteg finner man för det mesta där människor i en bestämd situation beslutar sig för att vägra lyda.”  (Haldor Laxness)

DEBATT

Som många vet har jag under en lång tid försökt få svar från sju av länets riksdagsledamöter på de fem frågor som riksdagssvar.se har ställt angående FRA-lagen. Det tycks vara mitt eget Sisyfosarbete och eftersom jag är trött på att rulla den där stenen uppför Slottsbacken mot riksdagshuset så har jag sökt och fått mandat att i Föreningen Svart Måndags namn utmana de sju på debatt.

Eftersom dom är sju och jag är en så är min plan att helt enkelt omringa dom med argument……..*L* Sedan blir det intressant att se om dessa damer och herrar har för avsikt att svara på frågor i debatten eller om det blir stumfilm mot ljudfilm som vanligt? Verkar dock märkligt om ena parten i en debatt är tyst men så har det ju å andra sidan förhållit sig i månader nu…..

Är inte 100% klar över exakt hur jag ska utforma debatt och debattinbjudan (kallelse…) ännu men återkommer så snart detta tagit form.

EMINENT

är det första ord jag kommer på när jag läser Mark Klambergs blogg. Denna gång visar han på sedvanligt pedagogiskt sätt, med avstamp i FRA-lagen, hur och varför överdrivet hemlighetsmakeri kan skada svensk underrättelsetjänst. Läs, njut och begrunda. http://klamberg.blogspot.com/2009/03/overdrivet-hemlighetsmakeri-kan-skada.html


FLER BOJOR GER STÖRRE FRIHET

Inskränkningar och begränsningar är, med regeringens hävdvunna rätt till tolkningsföreträde, understundom samma sak som förstärkningar och utvidgningar.

En annan teori är att regeringen ibland drabbas av personlighetsklyvning och härigenom kommer att ha långa debatter med sig själv under anonymitetens befriande bojor.

Jodå, jag skrev rätt.
Bojor är på tillämpad nydemokratisk svenska, synonymt med frihet. Eller för att sammanfatta regeringens pressmeddelande i anledning av detta;

”Ju bättre bojad befolkning, desto friare regering. Med en fri regering finns större möjlighet att verka för större frihet. Alltså måste det till fler bojor.”

Det trodde jag alla hade förstått redan så fullständigt glasklart logiskt som detta är.

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 30 mars, 2009, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Det sägs att du jämfört homosexualitet med cancer. Jag trodde inte tills jag fick se din kommentar hos Linda på vimlet.blogspot.comInsikt om dina åsikter har lätt att sprida sig över bloggarna vet du. Dumt gjort av dig Michael, mycket dumt.

    • Michael Gajditza

      Här följer det svar jag nu lämnat i den blogg du refererar till. Jag har, som framgår av detta, inte gjort den jämförelse du påstår. För att komma till en sådan slutsats så måste man redan från start läsa det jag skriver med illvilliga ögon. ”Somliga har en fantastisk förmåga att läsa in saker i ett inlägg som man aldrig sagt, avsett eller menat. För det första så kan var och en som läser mer än de rader du tar ur sitt sammanhang att hos mig finns inga fascistoida tendenser överhuvudtaget. Jag kan enbart beklaga att du hemfaller åt den allra billigaste formen av retorik då argumenten i sak inte håller. Det jag reagerar på är din homofobi och din ovana att kalla människor med en annan läggning än din för störda. Varje inlägg jag skrivit här har präglats av det jag skriver om att det spelar väl ingen roll vem som älskar vem och att kärlek i alla lägen och av alla sorter är att föredra framför ett fördömande och bigott sätt att se på världen. ”Analsex ger förslappning. Jaha, och? Rökning ger cancer.” Här menar du antingen att rökning är hälsosamt (jasså?) eller att homosexualitet ska jämföras med cancer (ojdå). Eller vad menar du, Michael Gajditza? 🙂 Jag menar att om man röker så känner man till att cancer är en risk och jag menar att om man har analsex så vet man att en viss förslappning kan vara en riskfaktor. Avslutar med något jag skrev i ett tidigare inlägg och kan du få detta till att jag skulle förvägra andra deras åsikt så får jag lov att be dig både att läsa och sedan att tänka en gång till. För övrigt så förstår jag heller inte vad det skulle spela för roll? För mig får folk vara H eller B eller T eller Q eller vilken bokstav de vill. Vad andra gör i sina sovrum angår mig inte på samma sätt som det inte heller angår någon annan, inklusive FRA, vad jag gör i mitt. Så varför i hela friden håller den här debatten en så upphetsad nivå för? Live and let live och kom ihåg följande: ”Moralens väktare är aldrig bekymrade för sig själva, utan bara för andra.” ”Av sexuella avvikelser är kyskheten den värsta.” ”Oskuld kan botas om den upptäcks tidigt.” 2009-mar-31 04:00:00″

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: