Svensk Myndighetskontroll: Mr Peter Power har ordet


http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2525917.svd

Idag har jag mest sysslat med att lära känna mitt badrum i detalj. Nån elak bacill har bestämt att det för närvarande är det optimala utrymmet att vistas i för att spåren av denna bacills härjningar i min mage inte ska synas i hela lägenheten………

Efter ca. 18 timmars hård kamp tror jag dock att jag lyckats ta död på den lille fan genom en kombination av 40% whisky + 40%ig whisky i ett glas blandat med 20% 42%ig whisky. Är bacillskrället inte död så är han åtminstonde såpass full att han somnat så jag passar på att skriva en rad så länge lugnet varar.

En kort kommentar till artikeln ovan som länken leder till får bli att jag tror det måste till en ny definition på begreppet intelligens. Det går annars inte att finna en rimlig förklaring till att människor, som enligt det gamla systemet med uppmätt IQ har uppvisat en tämligen hög sådan, plötsligt i ett förändrat politiskt klimat resonerar som om de förlorat 50% av tidigare uppnådd poäng.

Det tycks vara helt omöjligt att få denna kategori att förstå att syftet med en åtgärd må vara hur gott som helst men att detta syfte inte försvarar att man använder metoder som i längden är så skadliga att även det ursprungliga syftet kommer att få stå tillbaka för effekterna av de metoder man släppt loss.

Om nu det man talar om i förhandlingarna är så menlöst och anpassat efter de regler vi redan har, så undrar man varför det varit och är så nödvändigt att föra dessa i hemlighet? Det är nämligen så, mr Peter Power, att det faktum att man talar om att förhandlingar hålls eller har hållits inte betyder detsamma som öppenhet.

Det framgår också rätt tydligt av den slutmening mr Power skriver där han säger att ”synpunkter från det civila samhället är alltid välkomna”. Civila? Nog får jag tankar som leder åt ett alldeles eget håll då han gör den distinktionen mellan vad ACTA förhandlarna sysslar med och oss vanliga dödliga……..

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 27 februari, 2009, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. hmmm…kan du fila över en whisky, det räcker gott 42%, fildelat,frakontrollerat civilt. Vad gör man inte för att återhämta sig från chock 1 *S* lägg till 24% förresten, för att ta kål på hes hals..:(Ha en fin helg och krya på dig.*ler*KramMargareth

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: