Svensk Myndighetskontroll: Nu börjar jobbet!


Ok,

Vi förlorade kanske slaget men som jag skrev för ett par dagar sedan så kommer vi att vinna kriget!

Pratade nyss med Scaber Nestor och vi gör exakt samma analys. Framtiden finns här och framtiden är vår. Det speglas t.ex av hur många fler vi är idag jämfört bara med i somras då FRA var som hetast. Hittills, ska jag tillägga, för med den massiva kritik som nu kommer från alla möjliga remissinstanser så finns det mycket goda förutsättningar att FRA debatten åter exploderar i ansiktet på regeringen.

Den förhoppning som uttrycktes från ledande moderat håll om att frågan skulle vara avförd i god tid före valrörelsen 2010, törs jag redan nu säga att den kommer inte att uppfyllas.

Många kanske också nu menar att de viktiga frågorna i valrörelsen mot bakgrund av finanskris och ökande arbetslöshet kommer att bli plånboksfrågor plus de gamla vård, skola, omsorg frågorna.

Det är just här den pedagogiska uppgiften finns för oss som engagerar oss i frågor kring integritet, frihet och demokrati. Vi måste lyckas visa att dessa frågor utgör själva fundamentet för att vi över huvud taget ska kunna ha en diskussion och möjlighet att påverka i andra frågor. Något som är viktigare att diskutera finns, såvitt jag kan se, inte.

Idag vann den industri, som envisas med att fylla chokladasken med två riktigt goda nougatbitar omgivna av såna där fyllda praliner med körsbär i som ingen vill ha, en seger tror dom.

Pyrrhusseger är vad jag tror att historien kommer att kalla det för alldeles oavsett om dom lägger i tolv, fjorton eller sexton bitar av det äckliga körsbäret så är det nougaten jag vill ha och köpa. Ändrar dom då inte förpackningen så är jag förlorad som köpare och kund och jag smyger mig iväg och stillar mitt nougatbehov hos någon annan på någon annan plats!

Konsekvensen blir att chokladtillverkaren, istället för att få sälja två bitar nougat inte fick sälja något. Det vore intressant att höra någon förklara hur detta gynnar upphovsmannen till chokladen?

Som jag sa till Niklas så är jag i grunden säljare. Som gammal säljare har jag lärt mig några saker under studieåren på LHS* och det är bland annat att om man knackar på tillräckligt många dörrar så får man till slut det ja man eftersträvar. Dessutom så vet också varje säljare att ett nej utgör endast starten på försäljningsarbetet!!

Vi fick just ett nej – dags att börja jobba!!

*LHS = Livets Hårda Skola

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 25 februari, 2009, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

  1. Norpar den vita, min favorit. *s*Äter sällan godis men faller för vit choklad då och då.Läser ikapp, men är för sjuk för att kommenterar, bara ork att norpa vit….tips mot virus tas emot med största tacksamhet. Fildelning? av virus pågår hemma. Nu är dottern sjuk också..:(

  2. ”Det finns en värld att förändra, och den världen tillhör er” som gammelgubbarna i Asta Kask sjöng för några år sedan :)Och ”er” i detta fallet måste vara ”vi” 🙂

  3. Piratpartiet har visst gått om vänsterpartiet http://blogg.aftonbla…(slutade visst inte att läsa i vanlig ordning.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: