Svensk Myndighetskontroll: Det blir offentlig fildelning 090401 kl 00.01, plats meddelas senare.


Då var det tyvärr klart, IPRED röstades igenom med siffrorna 255-34.

Det innebär, bland mycket annat att jag ska börja förbereda min inbjudan till press och andra att närvara vid fildelning kl. 00.01 den 1/4-09.

Till detta finns det anledning att återkomma.

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 25 februari, 2009, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 11 kommentarer.

 1. Ska du fildela illegalt så använd dig av OneSwarm. Krypterad fildelning som jag använder mig av. Riktigt bra.

  • Michael Gajditza

   Hej o tack för tipset! Just nu kör jag med dold.se men prövar gärna något annat också.

 2. Vi är med! Jag tog upp saken på Livbåten. Hoppas det sprider sig vidare.

  • Michael Gajditza

   Hej och tack för det stödet!Jag har skrivit lite utförligare om det tidigare och ska göra det så snart som möjligt igen. Min tanke är alltså att försöka se till så att jag blir den förste som stäms av industrin. Dels för att jag tror att jag helt enkelt är rätt person. Jag har ingen familj, ingen förmögenhet och är rent allmänt j-igt orädd för den här typen av situationer. Dels tror jag också att jag själv har såpass mycket kunskap att jag rent argumentationsmässigt står väl rustad men sedan vet jag ju också att om jag bommar något så finns en massa kompetenta bloggare att fråga som jag är säker på bistår med ett svar. Ett ytterligare skäl är att jag på detta sätt vill försöka få till stånd ett beslut som kan bli vägledande i fortsättningen vad gäller skadeståndets storlek. Jag tycker mig kunna se en utveckling på forskningssidan som allt mer visar att industrin faktiskt snarast tjänar på fildelningen. Därav följer att om ingen skada åsamkats dom så kan ett skadestånd knappast bli aktuellt. Detta tror jag skulle kunna bidra till att många hederliga tonårsbarnsföräldrar skulle kunna sova betydligt lugnare och det vore i sig ingen dum insats! Jag ska fundera lite till på detta och prata med någon tekniskt kompetent människa för det vore onekligen skojigt med en kedja av nedladdningar genom hela Sverige som slutar i min dator och där de övriga kan undgå själva stämningen men bidra till att det blir såpass uppmärksammat att industrin inte heller bara kan bortse från det. Tankar och ideer välkomnas!! Ha en skön söndagkväll!!

 3. ok…ska hålla koll och blogga om det..du är onekligen speciell….*s*får hälsa på dig när du skakar galler….*s* eller glas eller vad det nu är man skakar i fildelningens namn…

  • Michael Gajditza

   I fildelningens namn skakar man en Dry Martini!!jag ger f-n i vem som har upphovsrätten till den drinken……..

  • Michael Gajditza

   Nejdå, den ska vara så illegal som möjligt! 😉 Jag skrev om den här tanken redan för ett par månader sedan och jag kommer att utveckla både tanke och motiv inom kort. Ha en bra kväll!

 4. Och här skall vi naturligtvis även slå på stora bloggtrumman..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: