Svensk Myndighetskontroll: Riksdagssvar igenDet här är Jessica Polfjärd.

Jessica är ledamot av Sveriges Riksdag för moderaterna och kommer från Västerås. Hon har ett väldigt fint och viktigt jobb.

Det jobbet har en massa vanliga människor bestämt att hon ska ha, i alla fall i fyra år. När Jessica ville ha det här jobbet så var hon runt och pratade jättemycket på olika ställen och med olika människor. Det brukar kallas för att politiker lyssnar.

Nu har Jessica varit med och bestämt att dom ska lyssna ännu mer på oss allihop. Om vi pratar i trafikstråk vill säga.

Eftersom jag inte förstod det där riktigt, ja hur det fungerar och varför dom ska lyssna på alla i Sverige när dom vill ha reda på om det finns nån som tänker vara stygg mot våra soldater som är i Afghanistan, så har jag skickat frågor till Jessica flera gånger men hon svarar aldrig. Konstigt, hon som pratar rätt mycket annars.

Jag förstår ju att dom har mycket att göra där i riksdagen så jag har försökt hålla frågorna så enkla o korta som möjligt så att det inte ska behöva ta mer än 5-10 minuter att svara, men det har inte hjälpt. *suck* Jag får väl maila igen då…….

Här är förresten frågorna/påståendena som jag vill ha svar på:

 1. Den information som staten får tillgång till genom FRA-lagen kan användas för att bedriva åsiktsregistrering.
   

 2. Personuppgifter som avslöjar ras eller etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening eller som rör hälsa eller sexualliv får användas som sökbegrepp i FRAs databaser. Dessa personuppgifter får överföras till annat land.
   

 3. Enligt Europakonventionen är det stor skillnad mellan ett brev skrivet på papper och ett elektroniskt brev.
   

 4. Denna undersökning genomförs med hjälp av en dator placerad utanför Sveriges gränser. Om den s.k. FRA-lagen varit i kraft hade dina svar automatiskt överförts till en statlig myndighet.  

 5. Tillgänglig information visar att vi idag är utsatta för allvarliga hot och att vi får ett nödvändigt skydd mot dessa genom att spana på all elektronisk kommunikation som passerar landets gränser.

Att det ska vara så svårt att svara på dessa förstår jag inte.

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 3 februari, 2009, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

 1. Snacka är dom bra på. Svara på brev desto sämre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: