Svensk Myndighetskontroll: Vacklar sossarna i FRA-frågan?


Mona Sahlin och socialdemokraterna har framtidsdagar i Västerås och i samband med det så har Sahlin chattat med Aftonbladets läsare.

En av de frågor hon fick löd: ”Hur ställer sig dagens socialdemokrater egentligen till de förmodligen grundlagsstridiga ”1984-övervaknings-lagarna” som alliansen infört och är på väg att införa. Jag syftar på FRA, ipred, ipred2, datalagringsdirektivet, acta och allt vad dom nu heter?”

Mona Sahlin säger: ”Vi var och är starkt kritiska till FRA. Det kan väl ingen ha missat! Integriteten är viktig att stärka. Vi väntar spänt på vad regeringen lägger till riksdagen. Är det dåligt så river vi upp lagen!”

MONA!! Hallå!

Att S har lovat riva upp lagen är ett faktum. De 15 klisterlappar regeringen tänkt klistra på den redan tidigare så klistrade och sminkade lagen, är väl kända vi det här laget och de innebär ingen avgörande skillnad för lagens grund- och huvudproblem!
Samverkanspunkterna finns t.ex kvar.

Lagen ska rivas upp för att det är en dålig lag i ordets alla bemärkelser. Det kan Du väl ändå inte ha glömt Mona!!

Riv upp! Gör om!! Gör rätt!!!

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 31 januari, 2009, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

  1. Notera också hur hon snabbt sidsteppade de övriga lagarna som frågan gällde, och bara nämnde FRA-lagen…(Ett tips om ni vill ha någon chans att få fram en fråga i sådana här chattar på AB: Man måste i princip gå in på den aktuella webbsidan ca 30 minuter innan utsatt start-tid, och uppdatera tills det läggs ut en ”logga-in-på-chatten-med-ditt-namn-ruta”, den brukar komma mellan 20 och 30 min innan chatten ska börja egentligen. Då kan man skriva sin fråga. Oftast verkar alla de frågor som blir besvarade vara ställda långt innan utsatt starttid. )

  2. Våra politiker gör ideologiska u-svängar beroende på om de sitter i opposition eller regering. Det går inte att lita på dem. Att rösta på ett parti är som ett lotteri, i synnerhet S och M då de verkar lida av en högre grad av dissociativ ideologistörning.Om nu oppositionen får majoritet, så kommer FRA-lagen att rivas upp. Men det kommer komma en ny istället, för S kommer ha majoritet i regeringen och S gillar övervakning – fan – de lade ju grunden för detta helvete som står inför oss. Dessutom är de för både Ipred och datalagringsdirektivet har de själva fört igenom.Mp och V kommer inte ha så mycket alls att säga till om, när de väl sitter i regeringen. Så skillnaden gällande medborgerliga fri- och rättigheter kommer bli minimal, även om oppositionen får majoritet.

  3. Däremot så ljuger hon. De kan ju inte ha varit kritiska mot lagen innan, då det var S med Bodström i spetsen som _skapade_ den. Ipred är S för och de skapade även datalagringsdirektivet, med Bodström åter i spetsen.

    • Michael Gajditza

      Det du skriver är helt sant. Det intressanta i situationen är som jag ser det följande:Både Sahlin och Bodström har högt och tydligt vid flera tillfällen sagt att de ska riva upp lagen. Det ligger även en sådan motion i riksdagen som kommer att behandlas i samband med att de 15 tilläggen ska föras in i lagen. Dessutom, om oppositionen får majoritet så ska det bildas regering ihop med Mp och V. Båda dessa partier är övertygade motståndare till lagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: