Svensk Myndighetskontroll: Riksdagssvar i VLT


Följande stod att läsa på debattsidan i VLT, Vestmanlands läns tidning idag. Hoppas nu att det får någon effekt på ledamöterna!

”Länets ledamöter dåliga på att svara på frågor
På webbplatsen riksdagssvar.se har en liten grupp engagerade medborgare nu i ett par ­månaders tid slitit med att få våra folkvalda att svara på fem frågor om FRA och FRA-lagen.

Frågorna är formulerade som påståenden så man ska kunna svara ja eller nej. Den som vill kan också kommentera.

Ledamöterna är dåliga på att svara på ­väljarnas frågor. Bland de sämsta är länets ­ledamöter och allra sämst de som röstade för ­lagen – Staffan Anger (M), Jessica Polfjärd (M) och Jörgen Johansson (C).

Varför svarar de inte? Vill de inte avslöja att de deltagit i ett viktigt beslut utan att veta vad det egentligen handlar om? Är de rädda att bli ­avslöjade? Eller är de enbart nonchalanta och tycker sig inte behöva syssla med något så ­trivialt som att kommunicera med sina väljare?”

Ska försöka få Tvärsnytt att haka på också.

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 30 januari, 2009, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: