Svensk Myndighetskontroll: Regeringens logikbetyg blir ett ig.


http://www.aftonbladet.se/wendela/article4291509.ab

Är det någon debatt där det är lätt att bli missförstådd så är det i en debatt som ytterst handlar om pedofili. Det hindrar mig ändå inte från att kommentera regeringens logik eller snarare, i vanlig ordning, brist på logik.

Det är alltså halva den åldersgrupp som man här ska skydda som man i andra sammanhang är beredd att kriminalisera och bestraffa genom att sänka straffmyndighetsåldern till vad det nu blir till slut. 12 år har nämnts. Även detta säkert en eftergift åt lobbyisterna bakom IPRED.

Så detta är följaktligen ett inlägg som handlar om det felaktiga i att straffa barn eftersom barn, på det sätt regeringen säger i detta förslag, inte förstår riktigt och därför har behov av skydd.

Det borde, tycker jag, även den samvetslösa Beatrice Ask förstå. Samvetslös på så sätt att hon i sin egenskap av justitieminister visat en påfallande vindflöjelsliknande förmåga att ändra åsikt.

För övrigt så är det även den kvinnan som är ansvarig för en eventuell civilkuragelag.
Till den kommer det att krävas flera experter då ministern inte vet vad civilkurage är.
I enkel översättning Beatrice så betyder det att stå för det man säger sig tro på och inte att tystna på det sätt du gjort i bl.a FRA frågan.

Ynkligt är det rätta ordet!

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 30 januari, 2009, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

  1. Och jag har lämnat Folkpartiet och gått över till Piratpartiet. Det är ett hån mot liberalismen att Folkpartiet kallar sig för liberaler. De verkar inte ha någon grund i hur långt de kan sjunka.

  2. Tillägg:Dessutom så är det för det allra mesta jämnåriga som gör ”sexuella närmanden” på nätet. Fula gubbar är alltså inte ”hotbilden”. Sedan är det redan olagligt för vuxna att ta sexuell kontakt med barn fysiskt, så jag ser inte alls hur en kriminalisering av att göra det elektroniskt skulle förändra något – förutom att moralpaniska människor blir glada.Och Asks uttalande om att eventuellt låta polisen bedriva brottsprovokation är helt vansinnigt.

    • Michael Gajditza

      Hej Avgrund!Hm, lät nästan som ett varsel det där.Det är oerhört synd att jag inte har kvar allt material från min tid i MUF då Bea Ask var förbundsordförande. Det lät annorlunda på den tiden och vi var alla djupt engagerade i individens rätt gentemot staten. Somliga av oss är det fortfarande men mycket långt från de sorgliga rester av ett frihetligt parti som numera heter de nya moderaterna. Jag har skrivit det förr och jag kan göra det igen.Jag känner mig faktiskt lite personligt skymfad av att förknippas med dom där nymoderaterna bara för att jag en gång var äkta moderat.Tittade in på din blogg och såg att vi som slåss för fortsatt rättssäkerhet, integritet, demokrati och frihet har fått förstärkning. Alla goda krafter är välkomna så låt mig med detta också säga ett välkommen till dig och kul att du hittat min blogg!!

  3. Hon är riktigt farlig den där kvinnan. Helt allvarligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: