Svensk Myndighetskontroll: Riksdagssvar – ett nytt försök


Jag lovade för en tid sedan att försöka hjälpa gruppen bakom riksdagssvar.se att få in svar från mitt hemlän Västmanlands ledamöter.

Jag har skickat mail och jag har skickat en artikel till VLT men så här långt är responsen ungefär densamma som jag skulle ha fått från ”patienterna” på patologen. Nåja, det går mot vår och islossning och som jag skrev tidigare så finns inte en tanke på att ge upp så alldeles nyss skickade jag istället en insändare till tidningen där jag skrev följande:

”På webbplatsen riksdagssvar.se har en liten grupp engagerade medborgare nu i ett par månaders tid slitit med att få våra folkvalda att svara på fem frågor om FRA och FRA-lagen. Frågorna är formulerade som påståenden så man ska kunna svara ja eller nej. Den som vill kan också kommentera.

Ledamöterna är dåliga på att svara på väljarnas frågor. Bland de sämsta är länets ledamöter och allra sämst de som röstade för lagen. Staffan Anger o Jessica Polfjärd (m) och Jörgen Johansson ©.

Varför svarar man inte? Vill man inte avslöja att man deltagit i ett viktigt beslut utan att veta vad det egentligen handlar om? Är man rädd att bli avslöjad? Eller är man enbart nonchalant och tycker sig inte behöva syssla med något så trivialt som att kommunicera med sina väljare?”

Insändarna ska vara mycket korta så det fick bli som ovan.

Ska även skicka nya mail till ledamöterna samt söka en gammal kontakt på SvT Tvärsnytt för att se om han är vaken.

Jag har tidigare ägt en skotsk terrier och gick tretton år i kurs hos henne vilket lärde mig enormt mycket om envishet……..

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 28 januari, 2009, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 8 kommentarer.

  1. Ang. Dina frågor du ställde till ledamötena tror jag att jag redan vet svaren:1)Man skiter helt enkelt i det. Man är så inne i sitt eget, att medborgarna inte är annat än personnummer och besvärliga individer i deras ögon.Man fattar inte att man är till för medborgarna och inte tvärtom.2)Så är det med all säkerhet. Man är övertygade om sin egen förträfflighet, har en massa onödiga möten som inte leder någon vart och bara tar upp tid. Samt att:Man har ständiga och onödiga omorganisationer som tar pengar, tid och uppmärksamhet i anspråk och har därför inte tid med sina egentliga arbetsuppgifter. Detta hindrar det egentliga arbetet och ledamötena är därför inte insatta i den egentliga problematiken man ska arbeta med.3)Ja.4)Ja.

  2. Vi har en valrörelse 2010 och om de försöker bli omvalda som riksdagsledamöter kan det bli fina argument till att byta ut dom.

  3. Michael! Kul som fan, ursäkta franskan:)Grejen är. För gärna lite statistik över hur många mejl. Tyvärr har vi tappat track över exakt hur många vi skickat, men det är lite handy att ha som argumentering vart efter…Och svar, oavsett nekande eller jakande eller knasiga. Spar dem så lägger vi upp dem på riksdagssvar.se.du ser ungefär hur vi försökt datera dem osv. Välkommen i gänget!

  4. Välkommen i gänget!!! Gillar att du bestämt dig för ett tålmodigt arbete 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: