Svensk Myndighetskontroll: Girighet har alltid varit en stark drivkraft.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/ipred/article3861256.ab

Dom är vana tyckare dom där kulturmänniskorna och väldigt angelägna om rättvisa hit o rättvisa dit så jag satt och funderade på hur det kan stå till med solidariteten mellan olika kategorier/grupper av kulturarbetare.

Det är onekligen så att vissa kulturyttringar lämpar sig bättre för volymförsäljning och fildelning, än andra och man kan kanske tycka att de som inom gruppen kulturarbetare valt de mer lukrativa grenarna borde kunna ta av sin del av kulturpengarna som strömmar in och dela med sig till sina lika kompetenta och duktiga kulturkollegor.

Det är t.ex såvitt jag vet väldigt få skulptörer som har synpunkter på IPRED. Inte heller målare, cirkusarbetare, poeter etc. etc. hörs i debatten bland dom som tycker att lagen är så absolut nödvändig för deras fortsatta existens.

Istället ser vi bland dom som i första hand vill ha lagen de kulturarbetare som drar in absolut mest pengar. Så lite förenklat törs jag ge mig på en hypotes som säger att här hämtar tydligen ja-sidan kraft i sin argumentation ur vad som i grunden måste vara ren girighet!

Det förklarar ett och annat……..

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 26 november, 2008, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: