Svensk Myndighetskontroll: Två sorters politiker.


Har just avslutat läsningen av dagens tidningar och på ledarplats i Aftonbladet talar man om Reinfeldts kommentarer kring varslen som nu läggs och den kraftiga lågkonjunktur som är på väg.

Intrycket är att statsministern och möjligen även Anders Borg, har en ganska egen syn på verkligheten som skiljer sig från de flesta experters analys av den pågående finanskrisen samt angående de behov som kommer att finnas de kommande åren.

En intressant likhet noteras mellan Reinfeldts attityd nu och den attityd Göran Persson intog ett halvår före valförlusten då han menade att när man väl kom till valrörelsen så skulle det där med arbetslöshet inte komma att diskuteras särskilt mycket eftersom han räknade med att det ”skulle lösa sig” till dess.

Det finns två sorters politiker: de som kan prata strunt över vilket ämne som helst och de som över huvud taget inte behöver något ämne.

Placera den tidigare och den nuvarande statsministern i valfri kategori.

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 22 november, 2008, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: