Svensk Myndighetskontroll: Landstingets tjänstemän ska få läsa Dina läkarjournaler.


http://www.expressen.se/Nyheter/1.1366116/kungens-lakare-vagrar-lyda-nya-regler?err=Tack%20för%20din%20kommentar!#comments

Det tar visst aldrig slut på idiotförslag från den sittande regeringen. Börjar kännas som ett av mitt livs större misstag att jag la min röst för alliansen men jag kan här och nu lova att det gör jag inte om 2010!

Nu kommer ett förslag om att stävja fusk bland läkarna genom att låta tjänstemän på landstinget granska din journal. Alla andras också förstås.

Det är en flod av lagar som innebär att staten får en allt större insyn i det som är ditt privata. Att tjänstemän ska få granska journaler för att den vägen kanske kunna hitta en doktor som snott åt sig några kronor är ett åt helvete för högt pris.

Statens ekonomiska tjänstemän ska helt enkelt inte ha tillgång till min sjukdomshistoria och vad jag sagt till min läkare i förtroende! Det får vara nog nu. Alliansen beter sig ju som om vi lever i en av de forna öststaterna.

Ni som är för det här idiotförslaget kan väl en stund fundera på hur det skulle kännas att ha den granskande tjänstemannen son granne!?

Dom av er som är för detta och är män och om ni lever i ett förhållande, ta då och fråga er respektive vad hon skulle tycka om att en tjänsteman satt o gick igenom hennes gynekologs journaler!

Hela läkarsamfundet borde omedelbart följa Peter Möllers linje!!

Jag återkommer när jag läst förslaget och den SOU som bör ha föregått det.

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 12 november, 2008, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Jag har mailat en fråga till dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: