Svensk Myndighetskontroll: Staten säljer ut sina medborgare


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3740729.ab

Jag har ju inte varit särskilt aktiv i fildelningsdebatten men det beror nog mest på att det funnits mycket annat att göra.

För ju mer jag tänker på lagens konstruktion desto mer förbannad blir jag.

I princip säljer alliansregeringen ut de medborgare som det är en regerings yttersta uppgift att skydda och värna, till utländsk och svensk industri på det att var och en därefter ska tvingas bevisa sin oskuld!?

Detta i fullt medvetande om att vanliga, hederliga arbetande föräldrar kommer att drabbas av skadeståndskrav och hot om domstol.

Dessutom tycker regeringen att det är rimligt att familjen därefter också ska bekosta en tidningsannons i vilken dom erkänner sina synder. Var är stupstocken?

Som pricken över i så ljuger sedan alliansen om alltihop och påstår att det är EU som tvingar dom till detta som inte skulle få ske. Ett jagande av en hel ungdomsgeneration.

Jag mår faktiskt lite illa……

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 11 november, 2008, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Hej Michael, håller med dig till fullo. Men som vanligt i Sverige så är det mest gnäll och ingen som varken vill eller vågar ta itu med det……Kommer att läsa mer på din blogg……Bengt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: