Svensk Myndighetskontroll: Vår beredskap är………..dyr!


Det är enligt flera olika artiklar i media och även enligt vad försvarsministern skrivit att vår beredskap är, vad ska vi säga…., sisådär.

Som jag förstått det så kan vi skrapa ihop 10000 man! Detta under förutsättning att angriparen ger oss ett års förvarning om att han kommer. Ska vi möta angreppet med mer än den tredjedel av försvaret som 10000 man utgör så krävs det längre tid. Oklart dock hur lång.

Vad det kostar?

Allt det ovanstående får vi enligt näst års budgetproposition betala 44,7 miljarder för. Ett verkligt fyndpris i branschen.

Bilden nedan visar vårt försvar efter två månaders mobilisering……..

Allvarligt talat så har jag ingen lust att via skattsedeln betala nästan 45 miljarder för något som ändå får betraktas som totalt ineffektivt.

Påminner lite om en bilfirma som med hänvisning till att den är miljövänlig och har fyra hjul, skulle begära en miljon kronor (1000000)för en lådbil med barnvagnshjul och sedan säga till mig som kund, att om jag bara ger dom ett år så ska dom kunna ha i alla fall 1/3 ny bil klar, men oklart om och när övriga 2/3 kan vara på plats.

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 10 november, 2008, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: