Svensk Myndighetskontroll: Lika förvånad varje gång 2


Lovade att återkomma i det här ämnet i ett inlägg den 26/9. Det här tar jag upp då och då i min blogg eftersom jag i den här frågan helt enkelt inte förstår hur många resonerar och tänker.

Vissa bloggar och vissa debattinlägg osar så mycket hat och ilska att jag först är helt övertygad om att den som skriver detta måste ha drabbats personligen på något sätt av något verkligt hemskt i den kriminella världen.

Jag är dessutom funtad så att när jag läser svavelosande förbannelser så måste jag bara fråga….nån sorts tvångstanke hos mig tydligen…..*S*

Emellertid så har jag hittills inte stött på någon av svavelosarna som varit just personligen indragen i och/eller svårt drabbad av något i den vägen utan det är mest som att trycka på en knapp o så kommer det ut svarta moln av hat, ilska, frustration etc. etc. Ibland får det närmast omvänd effekt på mig och jag börjar istället undra vad vederbörande skriker så högt för att dölja….!?

Gummibatong

Jag noterar även att ingen av hårdaretagolängresstraffmedmerbatongerförespråkarna egentligen vid något tillfälle har sin utgångspunkt i nån form av beprövad vetenskap, statistik eller överhuvudtaget någon källhänvisning eller referens utan det är som ett stort smörgåsbord av åsikter och argument av typen….”som alla vet så…..”

När jag då lite försynt påpekar att jag inte visste och att det betyder att den som gav påståendet redan där hade fel så brukar det inte direkt uppskattas……

Här ett exempel på vad jag menar från en blogg som jag snubblade på igår där bloggaren har mycket bestämda åsikter kring fallet Annika Östberg. Så här skriver bloggaren ”Senior” på sin sida:

Varför släppa Annika Östberg?

Skrivet av Senior 18 september 2008, klockan 10:22

Nu drar snyftkarusellen igång igen. Annika Östberg, nu med tillnamnet Deasy, begär på nytt att få sitt livstidsstraff för dubbelmord tidsbestämt. Då skulle hon kunna åka ”hem” till Sverige. Ett Sverige som hon lämnade på 60-talet och sedan dess inte haft egen kontakt med. Hennes kontakter med det sk hemlandet har bestått av ett antal journalister av snyfttyp och gråtkärringar av båda könen som sökt upp henne. Bortsett från att dessa själva borde inse det skamliga i att skapa förväntningar hos en fd knarkare och kåkfarare återstår frågan:

Vad ska Annika Östberg göra här? Vad kan hon bidra med till dagens samhälle?

Hon är dömd enligt staten Californias lagar, fallet har prövats i flera instanser och hon deltog av egen fri vilja vid de mord hon dömts för delaktighet i. 

Hon är inte välkommen hit!

Senior har naturligtvis all rätt att ha den åsikt han har och eftersom jag inte känner honom närmare så kan det mycket väl vara en trevlig man. Detta kanske är ett sånt tillfälle då någon verkligen har personliga skäl att tycka så här och att uttrycka sig på det sätt som sker så att använda detta som exempel kan vara orättvist mot senior och i sådant fall ber jag om ursäkt.

Det är bara så att just detta tillsammans med en del kommentarer i den tråd som sedan följer passar så bra för att exemplifiera det jag så småningom vill komma till att jag ändå valt att använda mig av det.

Här så min replik till senior:

När jag läser det du skriver dels här och dels i andra inlägg så kan jag inte undgå att fundera på vad det är som har gjort dig så hatisk? Dels mot Annika som framgår av både inlägg och kommentarer du gjort men dels även mot mycket annat och många andra.

Måste vara jobbigt att bära på så mycken ilska och frustration och alldeles säkert inte bra för t.ex blodtrycket.

Personligen tycker jag inte heller att det är rätt av dig att kalla Annika för kriminell knarkare. Kriminell är man om man lever på brott och knarkare är man om man knarkar.

Såvitt jag kan förstå så lever inte Annika på brott och hon knarkar inte heller varför det tillmäle du använder framstår som direkt felaktigt och dessutom kränkande.

Det är naturligtvis ett sätt att debattera men särskilt hederligt är det inte som debattmetod betraktat att nyttja de ord du gör. Låt oss anta att någon som aldrig hört talas om Annika läser vad du skriver och genom dina felaktiga påståenden bibringas en uppfattning som inte är korrekt, är det då något du känner stolthet över?

Till sist finns det också något som heter förlåtelse.

Jag tycker att Annika har gjort sig förtjänt av förlåtelse och för min del är hon absolut välkommen hem. Prata nu inte om att ta emot på Arlanda och försörja eller annat liknande.

Annika är svensk och ska likt alla andra svenskar omfattas av de skyddsnät som finns. För detta betalar vi en gemensam skatt och jag har då inte sett att det finns någon undantagsregel som kan tillämpas i fallet Annika.”

Tänkte jag skulle stanna där innan detta blir alldeles för mycket på en gång. Fortsättning följer i ytterligare ett inlägg.

Tidigare idag har jag även berört frågan om brott o straff i inlägget med rubriken ”En kriminell polis är en effektiv polis.”

PS Jag blev bara tvungen att lägga till en sak eller två kanske….Annika vägras i strid med gällande internationella överflyttningsavtal rätten att avtjäna sitt straff i Sverige.

Den som numera är ansvarig för detta är Californiens guvernör, Arnold Schwarzenegger, som verkligen med sin av enbart mjölk och mammas köttbullar byggda kropp sannerligen utgör ett föredöme för dagens unga. DS

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 29 september, 2008, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: