Svensk Myndighetskontroll: Guillo har rätt, straffansvar behövs.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article3409858.ab

Jan Guillos krönika i dagens Aftonbladet är precis på kornet rätt. Vad han skriver om ed och straffansvar borde utsträckas att gälla även i andra sammanhang som t.ex då det gäller att svara inför konstitutionsutskottet.

Den som, likt personen som Guillo refererar till, menar att då kan känslig information komma att läcka ut och det går inte att förneka att en sådan risk naturligtvis finns om än begränsad.

Den risken och den skadan måste dock vägas mot vad som blivit så tydliggjort under FRA debatten nämligen den totala brist på förtroende som många känner vis-a-vis statsmakten och dess organ. Denna brist blir till slut till större skada för landet och för demokratin än vad någon utläckt uppgift kan bli.

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 28 september, 2008, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: