Dubbla och tredubbla budskap


http://www.aftonbladet.se/nyheter/fralagen/article2913906.ab

Effekten kom direkt som väntat. Moderaterna backar 3,2 procentenheter i den Skop mätning som presenteras idag. Arrogans går inte hem hos folk!

Nu tror jag inte att arrogansen är den största orsaken utan den står att finna i att många, precis som jag själv och som jag skrivit om tidigare, upplever ett monumentalt svek mot det som tidigare varit ett ideal och ett kännetecken hos moderaterna.

 Då, när partiet upplevdes som något av garant för individens rätt att i största möjliga mån vara fri från statlig kontroll och inblandning. Jag törs med säkerhet påstå att det parti jag en gång representerade, det partiet finns uppenbarligen inte längre för det hade sagt ett rungande NEJ till denna lag!

När man nu tar upp Bodströms gamla avlagda förslag, Bodström som tidigare kritiserats så hårt av just moderater, och för fram det som regeringspolitik så får man också betala priset.

Det finns ytterligare något av en paradox i detta och det är att man nu kritiserar Bodström för att ha kovänt men det har man ju samtidigt gjort själv så på något underligt sätt kritserar respektive part sig själva när dom kritiserar den andre….
Det är milt talat lätt förvirrande!.
                                                  

Så har Folkpartiet tillsatt en referensgrupp, som man kallar det, under ledning av partisekreterare Ullenhag. Gruppen ska ta fram förslag som stärker integritetsskyddet i lagen säger man och därutöver ska man även vara öppen för andra förändringar.

Jag ska och vill inte döma ut något i förväg men den här lagen behöver inte mer kosmetika, den behöver radikal och omfattande kirurgi för att möjligen kunna accepteras.

”Um sicher sein muss mann alles wissen” sa en gång mannen som byggde upp Stasi i det forna Östtyskland vilket översatt blir:
 ”För att vara säker måste man veta allt”
                                                     

Hade han då tänkt på folkets säkerhet hade det kunnat ses som en förmildrande omständighet. Problemet var bara att säkerheten som åsyftades var nomenklaturans och partielitens säkerhet. För detta finns inget förmildrande att säga utan istället så avslutar jag med att låta Benjamin Franklins ord stämma till eftertanke:

Den som offrar frihet för säkerhet förtjänar ingetdera.
                                                        

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 16 juli, 2008, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: