Säkra papper! Ola, vi saknar Dig!!


En expert är en som vet allt mer om allt mindre, till dess han vet allt om ingenting.

Jag satt här på morgonkvisten o filosoferade lite till morgontidningen och såg fet text där det stod att fonder hade gått ner 16%.

Då kom jag att tänka på såna där ”experter”. Börsanalytiker heter det visst också. Dom brukar dyka upp i TV ibland iförda buttondown skjorta, solariesolbränna och en fläskkotlett på huvudet.

I allmänhet dyker dom upp när något ”gått åt helvete” och tidningarna brukar dessutom ha löpsedlar där det står något i stil med; ”Hur du räddar ditt sparande, experternas bästa råd!”
                                                               

Då funderar jag så här. Undrar varför det alltid är samma experter? Jag menar, om dom nu vore så skickliga experter, borde dom då inte ha förutsett t.ex Ericssons störtdykningar och liksom räddat vårt sparande innan det gick åt h-e?

När allt går upp är det inte så svårt. Vem minns inte schimpansen Ola som slog dom allihop 1988! (?) Apans lön var dock något lägre…….

Nu tycker jag mer att dom påminner om meteorologer i det där programmet där dom på ett upplyst sätt berättar vilket väder vi haft. I den rollen kommer dom ofta upp i närmare 100% rätt……

Nåja, det kanske ändå är som en anlytisk expert sa en gång. ”Börsen är ju fantastisk! Den kan gå upp flera hundra procent men den kan bara gå ner hundra……….”

Tack för kaffet, ha en bra dag och god morgon!
                                                                           

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 8 juli, 2008, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: