Utdelning av karameller (syrliga..)


Tänkte som avslutning på söndagen dela ut några aforismer till behövande…..

Först ett till alla batongmänniskor som hörs i debatten om brott o straff och som känns igen på förmågan att blixtsnabbt döma andra och kräva hårdare tag och längre straff:

”Hata brottet men älska brottslingen.”

Sedan hörde jag Folkpartiets Johan Persson tala om varför vi behövde FRA lagen och döm om min förvåning (förmodligen även den övriga världens) då människan står och påstår att Sverige under andra världskriget gjorde helt avgörande insatser för att de allierade skulle vinna och detta naturligtvis tack vare FRA….Hybris finns det nåt som heter. Det gjorde honom förtjänt av denna:

”Vad han saknar i begåvning kompenserar han i dumhet.”

När F Federley, centerpartiet, efter en lång tids talande i riksdagen ändå kom fram till att det är en ryggrad han saknar så kvalificerade han sig samtidigt för en Benjamin Franklin:

”Det är oartigt att täppa till munnen på en idiot och grymt att låta honom prata på.”

Prata på fick han och det kke var grymt men samtidigt både upplysande och avslöjande.

Till alla övriga i riksdagen som röstat och uttalat sigför lagen utan att ens kunna de mest elementära grundfakta överlämnar jag denna:

”Dumhet är omedveten okunnighet”

                                                      

Till självaste chefen, mannen som enligt Guillo gjort en flundra under en tid tills han till slut öppnade munnen i frågan och sa att alla som var emot inte hade förstått lämnas denna, innan jag avslutar med att dra en slutsats av Fredriks mumlande. Den här får han tänka på ett tag:

”Visa män ändrar åsikt, aldrig de dumma.”

Någon direkt fin pik är det nog inte men den borde väl kunna förstås även av en politiker…?

Det är annars helt otroligt att höra regerings- och riksdagsföreträdare uttala sig just nu. Så mycken dumhet på en gång blir närmast genant. Alla, utan, undantag som inte har samma uppfattning som regeringen har inte förstått alternativt missförstått.

Man idiotförklarar därmed t.ex följande: Justitiedepartementet, RPS, Säpo, Registernämnden, Datainspektionen, advokatsamfundet, kammarrätten, riksåklagaren, ekobrottsmyndigheten, lagrådet m.fl m.fl

Man får väl börja byta ut alla dessa nu då för så korkade myndigheter o företrädare för rättsstaten kan vi ju inte ha!

Vilket leder fram till en annan tanke……

Om nu dessa myndigheter har så svårt att förstå hur kan man då garantera att de som ska övervaka FRA är smarta nog? De ska ju hämtas från dessa led….

                                         

 

 

 

 Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 7 juli, 2008, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Ett måste att se är.911 Chronicles Truth Raising.Ett måste ett måste ett måste.Se maktapparaten utnyttja terrorism agendan till att bli av med folk som ställer samhällkritiska frågor.Se staten ta livet av sina egna medborgare genom lögner.Go Ahead.http://thepiratebay.o…För övrigt måste du ursäkta mig men vilken suverän bild.(Måste kopiera den)En äkta Nwo frimurar förklaring (Bilden).Gillade detta skarpt.Well Done

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: