Nästa steg: Bloggares åsikter ska registreras!


http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1182897&lid=puff_1182884&lpos=rubrik

Läs länken ovan och bli skrämd!

Just nu saknar jag ord så jag återkommer i den här frågan!

Om Michael Gajditza

Jag är en 54-årig man i Västerås som sedan 16-årsåldern varit engagerad i samhällsfrågor på olika sätt. Med åren har jag skaffat mig en varierad livserfarenhet med en bredd som jag vågar påstå att inte många har. Bloggen driver jag med en inriktning på frågor som rör rättssäkerhet, frihet, demokrati och integritet. Jag är även en av grundarna av Liberaldemokraterna, ledamot av det verkställande utskottet och f.n dess rättspolitiske talesman.

Publicerat på 26 juni, 2008, i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. 36 kommentarer.

 1. Man kanske skulle göra precis samma sak mot myndihgetsutövande personer??Stämma lite i bäcken och se vad dom har i gömmorna.kanske skulle bli lite annat ljud då, om vi vanliga människor fick fri tillgång till att läsa vad dom sysslar med?och en del avsked av bara farten…//clangen

  • Michael Gajditza

   Men clangen då! Du är väl inte inne på den gamla hädiska tanken att ämbetsutövning ska vara förenat med ansvar? Hur skulle det se ut? Det första jag tror man skulle upptäcka, bortsett från byrådirektören Bengtsson som senast var synlig i stadshusets västra korridor B 5 A3 i oktober -07, vore att det här med att befordra utifrån senilitetsprincipen istället för att ha kompetens som utgångspunkt inte har varit så bra alla gånger……..

 2. Politikerna är rädda för bloggosfären, FRA är bara ett tydligt exempel. Medierna är köpta genom statsstödet och levererar bara friserade sanningar och förtiger verkliga problem med invandring och annat. Genom FRA + åsiktsregistrering är steget inte långt till enpartistaten. Den kan komma när S och M slås samman efter 2010 (det är ju ingen större skillnad längre).

  • Michael Gajditza

   Politiker är rädda för allt de inte behärskar och kontrollerar vilket är en av grundorsakerna till den enorma produktion av lag och förordning vi ser statsmakten genomföra.Vi har idag närmare 1300 lagar uppbackade av ca 1000 förordningar. detta har lett till att den som vill åstadkomma något på t.ex arbetsmiljöområdet har ca. 2000 § att ta hänsyn till.

 3. Försvinner från AB. Jag brukar göra så, till mångas förtret eller lättnad..:)Jag brukar kika in här och bloggillustrera några, lyfta upp några intressanta bloggar, och därefter flyr jag min KOs till min utländska blogg och website..:) Tog även friheten (jösses vad jag tar mig friheten idag) och länkade till din blog även därifrån. Hoppas mina svenska vänner hittar dina ord likaså. Känn dig bevakad. Undrar om jag skulle få jobb inom FRA? FRAM-tidens ….hmmm….FRA ….om jag tänker på samtalet igår om han som älskar tuggummi…Ta ordet FRA….kasta om bokstäverna enl engelsk modell till FAR….och så för att inte skrämma alla som är under titeln FAR, lägg till en liten ring på A et….Å…right? Vad blir slutresulatet av ordomkastningen? http://www.margarethosju.ning.com förresten, min website, om du undrar 🙂 Nu ska jag se om jag byter tangentbord. Vissa bokstäver vägrar att lyda mig..:(Best wishes :)Margareth

 4. Slutar snart att förvånas.Klart vi inte ska registreras!Då skulle väl alla ”viktiga” personer som har makt att göra nåt och som bara läser och registrerar vad som skriv förvinna.

  • Michael Gajditza

   Det finns säkert dom som på sedvanligt, undergivet svenskt sätt säger att: ja men om man bara har rent mjöl i påsen så……Hatar det uttrycket…..

 5. …….perfekt replik.:)Dags för mig att lämna den virtuella världen och AB. Men jag kommer att vara lika nitisk som FRA och bevaka vidare inlägg..:)Tack för givande samtal och för väldigt kloka artiklar om Sverige Anno 2008. Träffsäkra analys och skrivet med glimten i ögat där det ansågs passande att blinka.Önskar dig en fin sommar.Margareth

  • Michael Gajditza

   Vänta nu…! Menar du att du lämnar för idag eller lämnar du bloggandet helt…? Tack för vänliga kommentarer och en fin sommar ska du också ha!

 6. Inser till min förfäran att jag, trots min pacifiska läggning, är en sadist.Jag ska aldrig mer fiska. Med mask. Jag som älskar att fiska fast jag aldrig får napp..:(Bäst att hålla mig i åsiktsfiskning i min virtuella värld runt *s*

  • Michael Gajditza

   Det ultimata för en sadistisk pacifist måste väl vara att själv ta vapnen från dom som vill bruka dom…….!?

 7. jag förstår precis hur du tänker.

 8. Fortsätter det på detta sätt så kommer det att explodera.I tider av ofrihet har människor alltid kämpat som galningar för sin frihet!

  • Michael Gajditza

   Frihet föder laglöshet, laglöshet leder till förtryck, och förtrycker för tillbaka till friheten och vi måste ha klart för oss att frihetens pris stiger när efterfrågan sjunker.Förstår vi inte det sambandet har vi snart bara friheten att lyda kvar!

 9. Det gör dom redan.

 10. Ja skulle det bli så så börjar nog många skriva dagbok igen. Jag själv har detta i stället för dagbok. Sen att jag kanske inte skriver riktigt allt här som jag skulle göra i en bok, de e ju självklart.

  • Michael Gajditza

   Just det. För även om man har rent mjöl i påsen så finns det vissa saker som de facto är privata!

 11. Ju mer kontrollerad ett samhälle är, ju mer sårbar är den. Speciellt om makten hamnar i orätta händer. Jag brås på flera generationers flyktingar, via diktakturer och det ser ut som slutstationen blev visst till ett land vars demokrati är i förfall…Jag förespråkar antivåld men Morse i omvänd form är kanske bättre än plankbankning..:)

  • Michael Gajditza

   Jag hade för övrigt fel om maskarna. Det var inte maskning dom höll på med. Dom slingrade sig bara….

 12. Varför väljer demokratiska länder att bli facistiska.Dax för revolution!

  • Michael Gajditza

   Möjligen ett lite för starkt ord fascistiska men nog är trenden klar. Vi går mot ett ofriare och mindre demokratiskt samhälle.

 13. maskplågeri ….*s* mer humant att använda sig av Homo sapiens sk dåtidens ”bankningsmetoder”,,;/

  • Michael Gajditza

   Jo, det får jag nog hålla med om men jag tyckte mest dom maskade ändå…. Bankningsmetod…oki, som att skriva det på en planka och sedan slå in det….? Typ…

 14. det e väl bra..då lär sig människor stå upp för sin sak även oanonymt..å vi slipper tillsist massa skitsnack och elakt baktal

  • Michael Gajditza

   Jag förstår hur du tänker då men det här handlar ju egentligen om något annat. Det allmänna skitsnacket hör på något sätt till den mänskliga naturen och jag är säker på att både Adam o Eva gick runt där i paradiset på var sitt håll ibland mumlandes skit om den andre….*S* Vad gäller allvarligare påhopp så får man försöka reglera sånt så långt det är möjligt med regelverk etc. för bloggen/chatten eller vad det nu kan vara. En åsiktsregistrering av dig är däremot något helt annat! Enkelt uttryckt ska alltså staten lagra information om vad du tycker och tänker i olika samhällsfrågor t.ex. Anta att du idag har en ”snäll” regering som är för fritt tänkande och yttrandefrihet och allt det där andra dom nu så sakteliga håller på att ta ifrån oss. Så en regnig dag händer något. Kris i landet och någon annan tar över makten. Han får tillgång till alla såna register och då upptäcks att tyrla för tre år sen skrev i sin blogg om den som nu tagit makten och det hon skrev var inte direkt vänligt plus att tyrla har visat en mängd andra åsikter som inte stämmer med den nya maktens syn på tillvaron. Eftersom tyrla är anställd av staten blir hon nu betraktad som en risk och förlorar jobbet….Oki, ser du vart jag är på väg….?? Där har du skillnaden!!

 15. Tillåt mig att utnyttja min frihet( måste passa på innan frihet är ett minne blogg)Utopi om åsiktsregistrering. Låt oss anta att alla kloka bloggåsikter registreras och MATAS in i DE bristande cellfunktionerna som finns hos de som bestämmer dumheterna?Då kanske demokratin verkligen tar steg i rätt riktning…*filosoferar djupt*

  • Michael Gajditza

   Nu såg jag också att jag sagt att jag skulle återkomma här….Har inte blivit tid över i den intensiva debatt som uppkommit…….Tänker du kanske på det klassiska experimentet då man lärde någon sorts maskar (fråga mig inte hur) att skilja mellan ljus och mörker för att sedan finhacka dessa lärda maskar och ge dom som mat till sina outbildade kamrater vilka efter middagen visade sig inte behöva någon skolgång då intaget av kamraterna gett dem kunskapen ändå!?

 16. mmm..sant..Du har rätt.

 17. Åsiktsregistering är vad det är, o rötäggen kommer ju knappast att stoppas genom detta, de kommer att förfalska registreringar, skapa egna bloggsajter etc!

 18. Mmmm..jag tror att det i praktiken kommer att bli svårlöst.Om en blogg ligger på en USAägd server så ..kan det blir svårt att lösa…hehe.

  • Michael Gajditza

   Som tonerna går i USA, frihetens stamort på jorden, just nu så är jag säker på att detta är en fråga där EU och USA snabbt kommer att vara på samma linje…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: